SHQIPETAR!

Shqiperin’ e mori turku,
……………… i vu zjarr!

Shqipetar, mos rri, po duku,
……………… shqipetar!

Mjaft punove per te tjere,
……………… o fatkeq!
Kujto vendin tek ke lere
……………… dhe tek heq.

Te ka bere perendia
……………… luftetar,
si s’te lodhi roberia,
……………… shqipetar!

Erdhi dita te ngresh koke,
……………… te kerkosh
lirine, bashke me shoke
……………… te leftosh!

Mos beni si keni bere
……………… gjer me dje,
por te leftoni te tere
……………… per Atdhe.

Peseqind vjet kemi rruar
……………… me pahir,
Lidhure me kemn’ e duar
……………… me zinxhir!…

Myslyman’ e te krishtere
……………… jemi keq!
Te ngrihemi qe te tere,
……………… djem e pleq!

Te ngrihemi te deftojme
……………… trimeri;
ja te vdesim ja te rrojme
……………… per liri!

O moj Shqiperiz’ e dashur,
……………… memedhe,
Te shoh me buze te plasur,
……………… si me sheh.

U shkretove anembane,
……………… Shqiperi,
se shqiptaret s’kane
……………… dashuri.

Gjithe djemte qe ke qare
……………… dhe mban zi,
per Morene jane vrare,
……………… per Turqi!

Zhvish rrobat e roberise,
……………… memedhe,
vish armet e trimerise
……………… se ke ne!

One Response to SHQIPETAR!

  1. erza bytyqi says:

    Kjo eshte nje poezi mjaft e mir dhe ka nje rendesi te veqant qe ata qe nuk e dijn le ta mesojn Shqiptar je kurr mos harro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.