GUVE MITIKE

Nënës Terezë

Në guvë egërsirash
U rregullish veza mitike
Diku në kujtesë ndrit natën time

E dëgjova vonë rënien e saj
Tek kërkoja Malin e Shenjtë
Të vë një buqetë lulesh
Për të zhdukurit e mi

Me një shall mbështjell
Planetin e purpurtë
Nëna Tereze nga Dardania

Pëllumbi egër fundin e guvës
Kishte prekur
Dhe çokiste vezën mitike

Do e fsheh zymtësinë e dherave ilire
Krahu i tij i përgjakur
Po qe se pushton dhe qiellin

Majë shpatës

(Ulpianë, tetor 2010)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.