KOKETES

A mund, kaq verberisht dhe ju,
Si dhe Anesja te besonit?
Ne c’liber valle e gjetet, ku,
Se vdes nga zjarri vagabondi?
Degjoni: mbushet tridhjete vjet,
Po, tridhjete vjet dhe pak me shume;
Un’ mbi njezete, por ne jete
Kam qene zgjuar, jo ne gjume:
S’me prek betimi qesharak
Dhe djallezite m’u merziten;
Por edhe juve jo me pak
Besoj ju lodhen tradhetite;
Te ftoht’u beme dhe te matur
Dhe s’presim te na thot’ njeri,
Se e perjetshmja dashuri
Tri jave e shumta mund te zgjatet.
Si miq ne ishim pak me pare,
Por ja: merzitja burr’i ashper….
Un’u tregova si e marre
Dhe ju si vajze e pafajshme;
Betimin beme…por….medet!
Pastaj betimin e harruam:
Natashen dashurova vet,
Ju me Kleonin u afruat.
Keshtu u ndame; gjer me sot
Jetojme ne te qet’ te lire,
Dhe mund , pa shqetesim te kote,
Ende te ishim miq te mire.
Por jo! qysh heret ne mengjes
Nje flak’ tragjike prap u ndes;
Serish ju ngjallet lashtesine-
Ju predikoni perseri
Nje kalorsiake dashuri-
Trishtimin, taktin, xhelozine,
Per bese, s’mundem-jo, vertete.
Un’ s’jam femije ndonse poet.
Kur jemi ne ne perendim,
Te dashurise’ tua leme rradhen-
Ju vajzes suaj me te madhe,
Un’ me te voglit vllait tim:
Eshte rradhe e tyre per te lozur
Dhe lotet lume t’i leshojne
Nga dashuria te marrosur,
Dhe ne t’i marrim neper goje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.