Përjetë i yti

Nuk u ktheva të t’shikoja
Por u kthyen sytë e mi
Në të kundërt dhe pse shkoja
Zemrën, kisha lëne tek ti!

Me gjithçka që kishte brënda
Ndjenjash, gjaku orendi
Në tokë tjetër shkelte këmba
Zemër-shpirt aty tek ti.

Në botë tjetër përfundova
Unë dhe trupi im i shkretë,
Për së largu e kuptova
C’kisha humbur në t’vërtetë.

Pa ty, humba në kujtime
Do të thotë ”ty s’mund të humb”,
Kur në dorë ke zemrën time
Asnjëherë nuk bëhesh fund.

Ndaj s’u ktheva të t’shikoja
Sepse sytë u kthyen vetë,
Në të kundërt ndoshta shkova
Por tek ti mbeta përjetë!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.