Ti dhe shiu

Shiu që binte e vetmja zhurmë
Frymëmarrje e nxehtë, mbi xham ndalonte.
Unë dhe shpirti…Kujtime turmë
E mendja nis’ të fluturonte.
Aty-këtu, të tuat gjurmë…
Çuditërisht shiu, më frymëzonte!

Çuditërisht shiu të sillte rrjedhshëm
Mbi xham rrëshkiste, kujtimi yt.
Edhe mahnitës dhe i tmerrshëm
Një dorë në zemër e një në fyt.
I mbylla sytë, plotësisht ndërgjegjshëm
Për të t’mos humbur i mbylla sytë.

Erdhe ti, mirazh tundues
Nerajdë, hyjni, sirenë e xhind.
Vështrim i zjarrtë e vezullues
Zemra rrihte mbi njëqind.
I shkonte kundër dëshirës sime
I thash të heshtë e nuk m’u bind.

Vendosi zemra, që të të dua
Të paktën sonte në këtë skenë.
Ti dhe shiu, që binte shtruar
Sa ju urrej, se ke idenë.
Njeri bie pa u druar
Tjetra ikën edhe vjenë!

E urrej shiun dhe ty me ‘të
E kur del dielli, më shumë të dua.

Poezi nga Bledi Ylli

 

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.