Dallëndyshja

Gjithçka filloi si një lojë
Nuk kish sesi t’mbaronte ndryshe,
Në kafaz sa mund të rrojë
Një krenare dallëndyshe?!

E rrethuar nga pasioni
Që të mbyste çdo dëshirë,
Fluturove nga ballkoni
Hape krahët e tu të lirë!

E ç’nuk bëra të të kapja
Kurthe ngrita unë kudo,
Më shkoi ndër mënd që të të vrisja
Por s’vret dot, atë që do!

Rri të shoh tani me ëndje
Dhe ti fshehur më vështron,
Ndonjëherë pa pasur mëndje
Vjen më ulesh në ballkon!

Do t’shtegtosh…E di, do t’ikësh
E do t’vish prap ti, në pranverë,
N’atë pritjen prej shumë ditësh
Dhe unë ndoshta krahë do t’nxjerr!

Gjithcka filloi si një lojë
E si një lojë, do t’përfundonte,
Në kafaz s’mundi të rrojë
Zgjodhi e lirë të fluturonte!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.