Plagë e pa mëkuar

Stinë e vështirë është vjeshta,
Më mori dashurinë, dritën,
Më ç’ekuilibroi jetën!
Akoma s’i jap dot arsye mendjes,
Se ju nuk jeni më në mesin tonë!
Ju që merituat t’ju thërrisja
Me gjithë fuqinë e fjalëve,
E t’ju dalloja si njerëzit më të shenjtë
“nënë” dhe “baba!”


Sot, pesë vite pa ty e shtrenjta nënë!
Pesë vite dhe pa ty i shtrenjti baba!
Ndonëse rrugëtimi pa ju po vazhdon,
zbrazëtirën tuaj asgjë s’e plotëson,
Nga kjo humbje e madhe e shkaktuar,
plaga që u hap do të mbetet e pa mëkuar!
Më mori malli, erdha t’ju takoj,
Vështrova varret, zemra m’u thye,
U gjunjëzova, u luta për ju,
U përpoqa të jem e fortë,
Lotët s’më lejuan, më tradhëtuan!
Ndryshuan rrahjet e zemrës,
ndryshoi ritmi i frymëmarrjes,
Nxorrën në pah dhimbjen e shpirtit të trazuar!
Edhe shumë vite do të vijnë dhe shkojnë,
por e di se asgjë s’kanë fuqi të ndryshojnë!
Eh, shpirt i trazuar, e humbe qetësinë,
Nga dita kur “vdekja” rënoi çdo gjë!
Jetoj me kujtime, pa praninë e ngrohtësinë tuaj,
U mësova brenda unit tim të jetoj e të vuaj!
Prehuni në paqe!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.