Më frikëson heshtja

Dimër vonë ngricat trokasinë
Zymtësia e qëndisur në bregdet
Ulur në skaj të shtratit
Frika e heshtjes mu vërsul.

Brendësia e trupit kjan
Lotët në shpirtin tim vuajnë
Mundimi i të vjellurit gufon
Krusur frikësuar për ndihmë rrënkon.

Thua se shoh figurën në terrin e imagjinatës
Ofrohet më shikjon qetë
Ç’ ndodhë në trurin tim të gjorë
Është hiena apo fantazma mizore.

Dera hapet rrapëllima më mbërthen
Bërtas me zë të lartë frika shpërthen
O ju të panjohurë në vatrën time
Ju lutem jam virgjëresh në parajsë.

Vallë..ndëgjoni fjalët e vajzës së vetmuar
Largë nga prindërit shkuan në botën e amshuar
Ju përgjërohem përkulem o ju njerëz të mirë
Mos më sakatosni trupin e dëlirë.

Le të ndëgjojnë qiejt malet të gjëmojnë
Dielli të dridhet yjet të notojnë
Dera ime ofron miqësi dhe bujari
O ju të pabesë endacak të natës shtazari.

Papritmas qetësia më përqafoi
Pikët e rrezeve më shoqëruan
Stuhia vajti larg në stepe
Imagjinata e natës mposhti heshtjen …

tyran spahiu
vargje poetike IV
poezia bur…….

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.