Ndal o njeri!

Endesh i hutuar
ne jeten e dunjase
ndersa mekatet e tua
jane shtuar pamase.

Vazhdon te mos i bindesh
Atij qe te krijoi
duke harruar miresite
qe Ai t’i dhuroi.

Ne mbreterine e Tij
jeton pa u frikesuar
ne mosbindje ndaj Tij
i thyen urdhrat pa menduar.
Ushqehesh nga rrizku i Tij
e aspak nuk mendon
se Allahu i Madheruar
punen tende e shikon.

Por ti syte e tu
drejt kesaj jete i drejton
harron ti Ahiretin
per cfare te pret nuk mendon.

Si valle zemra jote
gjen qetesi
kur bindjen ndaj Krijuesit
ti e ke harruar?

Si mundesh ti
te jesh i gezuar
kur harron  mekatet e tua
ne jeten e shkuar.

Mendo njeri
sa je ne kete bote
se vdekja shpejt vjen
e papritmas te rremben.

Kthehu tek Allahu
i turperuar dhe i penduar
me ujin e pendeses
qaj papushuar kerko falje
per mekatet e tua
dhe shpreso ne Meshiren e
Allahut të Madhëruar!

PoeziShqip.com is an archive of albanian poems. Each day, we bring you a new poem from new books, magazines, and journals. Poems are chosen from the work of a wide variety of poets published or translated in the English and Albanian language. Our most eminent poets are represented in the selections, but also poets who are less well known. The daily poem is selected for its literary quality and to provide you with a window on a very broad range of poems offered annually by publishers large and small. Included with each poem is information about the poet and the poem's source. Our purpose is to make it easier for people to find poets and poetry they like and to help publishers bring news of their books, magazines, and journals to more people. If this is your first visit to PoeziShqip.com, let us welcome you with poems.