With over 150 authors and more than 2000 poetries, Poezishqip.com is the largest Albanian and most vibrant poetry community. Our community is built on the belief that poetry is a powerful form of creative self expression and that each person deserves to share their own personal message with the world. At PoeziShqip.com everyone can share their best poems. So if you are an writer or author and want your poetries to get listed on PoeziShqip.com please send them through "Send a Poetry Form".

Sa keq

Me ndjenja jemi se jemi njerez,
deshirojme te ndjehemi mire,
por, keqas i ngjajme mizerjes,
kur mbi fatkeqesite e tjetrit ,
ndjejme lumturine …

Nese o njeri nuk bene dot mire,
se paku, perpiqu te mos besh keq,
gjeju prane tjetrit, ne diten e lige,
se ndofta neser, nevoje ti do kesh…

Sa keq, nese kete se ke mesuar,
dhe me keq nese e di e s’reflekton,
jam i sigurt keqas ke me e pesuar,
jeta eshte nje rrote qe pozicion ndron…

Mos ma kujto

E shkuara ka caste dhe ore te hidhura, mos ma kujto
per shembull, me pe me duar te lidhura, mos ma kujto!

Per shembull me pe ne rruge te pire, mos ma kujto,
Te pire e te humbur, te share e te grire, mos ma kujto!

Per shembull me rrahen dy-tre vagabonde, mos ma kujto,
Tek shihja nje grerez tek rrinte mbi gonxhe, mos ma kujto!

Per shembull pesova diku nje disfate, mos ma kujto,
Dhe gjumi s’me zinte me dite e me nate, mos ma kujto!

Per shembull me pe duke ecur e qare, mos ma kujto,
Mbeshtetur pas murit me zemer te vrare, mos ma kujto!

(more…)

Jete ne leter

Shi që bie orëve të vona
Të rrëmben të shpie larg,
Ku vijnë zëra si jehona
E ku shpirti, bëhet varg.

Bëhet vargje. Vargje shumë
Derdhin mall e nostalgji,
Rrjedhin gërmat si një lumë
Përmbi letër, poezi.

Përmbi letër shtrohet malli
Qerpikët ndeshen në qet’si,
Bul’za djerse mbushet balli
Përmbi letër, nostalgji.

E ndër gërma nis udh’timi
Koha bëhet më e hirtë
Zemra del nga mallëngjimi
Permbi letër, derdhet shpirt.

Nuk ndodh gjithmone te bie shi

Nuk ndodh te bie gjithnje shi,
Nuk e shohim te njejten enderr,
Tani malli me pyet per ty,
Perse jemi bere kaq te ftohte, te heshtur?

Nuk ndodh te bie gjithnje shi,
Te njejtin qiell nuk e shohim,
Vec malli eshte i njejte per ty,
Por dhimbjet jo nuk ia njohim.

Nuk ndodh te bie gjithnje shi,
Ne qelqe s’eshte e njejta mjergull,
Ne ndjenjat tona ndodhi nje eklips.
Por nje imazh aty qendron pezull!

Vetem per ty Allah

Ç’është kështu me ne muslimanët
për Allah shumë pak punojmë
Fenë ne e kemi në duar
por si duket nuk e kuptojmë.
Ti o Zot që na ke fal
para teje kemi me dal
me çfarë fytyre o Allah
që je mundue veç për një dynja

(more…)

Ti meriton me te madhen dashuri

Ti, që na sjell nga trupi yt në jetë,
Ti, që na fal dashuri të vërtetë,
Ti, që me gjakun tënd na mëkon,
Ti, që ninullat e ëmbla na këndon…

Ti që na rrit me shumë mundime,
Ti që na fal gjithmonë veç gëzime,
Ti që je kryefjala e së vërtetës,
Ti që je burim i pashterur i jetës…

Ti, që je vazhdimësia në këtë jetë,
Ti, që fal dashuri pa asnjë interes,
Ti, që rruzullit tokësor i jep dritë,
Ti, që më shumë se veten do fëmijtë…

Ti meriton më të madhen dashuri,
më të madhin nderim nga çdo njeri,
O e shtrenjta ime, si perëndeshë,
Fëmijë për ty gjithmonë do të mbes..

The webpage PoeziShqip.com was created on 2011 with a purpose bringing to the apasionate readers of Albanian poetry and the foreign poetry a selected collection of Albanian and foreign poetry. First this page started as a simple blog where we were posting selected poetry that we have readed or liked and thought that it would be great if we share them with the ones that are interested. Seeing that the interest of albanians for reading poetry was big (despite all the judges that say hat albanians don’t read poetry) we started thinking seriously about the future of the webpage. We had to make something different. After several preparation months, on 1 January 2013 we launched the second version of the page that is more well organised than the previous, it’s more simple while using. More than 100 authors and more than 1000 poetries have been posted till now and this number day by day is growing. The purpose of this webpage is to post a huge number ofalbanian poetries in albanian language online, helping the visitors to read more in albanian. Also if you are an author and want your poetries to get listed on our webpage please send them through contact!